Jag behöver lära mig tyska

Som jag har nämnt tidigare är det inte helt ovanligt att jag träffar på andra författare här i Valle Gran Rey. Jag pratade just med en tysk författare, som jag har träffat ett par gånger de senaste veckorna. Han skriver en kärlekshistoria som utspelar sig här på La Gomera. Två tyskar kommer hit och träffas här, men historien får ett tragiskt slut.

När jag träffade honom idag var han på väg ut på research-vandring. Han har en vandringsscen i boken som utspelar sig på berget La Mérica, och eftersom vandringen i boken utspelar sig på eftermiddagen så behövde han gå den på eftermiddagen. Research när den är som bäst :-)

Å, vad nyfiken jag blev på att läsa hans bok. Men då måste jag ju lära mig tyska först. Jag har tänkt på det ändå de senaste dagarna. Jag tänker alltid att jag kommer att lära mig spanska när jag kommer hit, men det gör jag aldrig, eftersom jag nästan bara pratar med tyskar – och då pratar vi engelska. Och jag tycks aldrig få tid och råd att gå i språkskolan här. Så tänk om jag bara skulle lära mig att prata tyska i stället. Jag förstår redan lite. Kanske kan jag prata lite också om jag bara försöker. Om jag i stället för att köra språkappen Duolingo på spanska gör den på tyska istället under året, och så går jag in för att prata tyska när jag kommer hit nästa år?

Det enda problemet är väl att jag hellre vill kunna prata spanska än tyska. Min motivation att lära mig tyska hemma kommer att vara i botten – det är bara när jag är här som jag vill det. Ja ja, vi får väl se hur det blir :-)

Jag hade svårt att bestämma mig för om det här inlägget skulle hamna här eller på min författarblogg, men det fick bli här.

5 tankar kring ”Jag behöver lära mig tyska

 1. Vet du namnet på den tyska författaren? Jag pratar tyska men skulle också vilja lära mej spanska. Vet att det finns spansk kurs i Calera men inget om kostnad. Hade tänkt att jag skulle ta reda på lite om den men har inte kommit till skott med det än. Har du nån aning? Försöker också med en nätkunder men det går så där.

  1. Nej, jag vet tyvärr inte vad han heter …

   Jag hörde att du pratade tyska med någon när vi sågs – så praktiskt att du kan det, jag är lite avundsjuk :-) Jo, det finns en språkskola i La Calera. De startar nya kurser varje, eller om det är varannan, måndag. Kursen är på förmiddagen typ 10-13.30 varje vardag, och man kan välja själv om man vill gå en eller flera veckor. Jag har inte tagit reda på vad det kostar – men gå dit och fråga vettja! Om du går upp i trappan bredvid Zumería Carlos, och så tar du en ny trappa snett upp till höger så hamnar du rätt.

   Jag skulle gärna vilja läsa spanska där någon gång men jag tycks aldrig ha tid – eller råd. När jag är här så jobbar jag oftast och då har jag inte tid. Och om jag inte jobbar, utan har semester någon vecka eller så, så behöver jag ha min lediga tid utan att gå i skolan. Svårt det där :-)

 2. jag hetter hanif och jag vill lärra mig tyska men jag vet inte hur ska jag lärra mig letta snabbare har ni förslag för mig ?

  1. Själv har jag lyssnat på podcasten Coffee Break German det senaste året. Jag gillar den! Det kanske kan vara något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.