Jag åker inte till La Gomera

Det var ett tufft beslut, som jag kämpade med under hösten, men nu har jag bestämt mig: Jag åker inte till La Gomera i vinter. Det är inte rimligt att jag fortsätter att flyga mitt i en brinnande klimatkris. Kanske betyder det att jag aldrig mer får se mitt älskade Valle Gran Rey; jag vet inte. Det jag vet är att mitt flygande har skavt otroligt mycket de senaste två vintrarna och att jag behöver sluta. Nu. Här har jag skrivit ett inlägg om det på min vanliga blogg: Jag kan inte flyga.

Vi måste minska våra utsläpp av växthusgaser. En stor källa till utsläppen är just flyget. Även om min individuella flygresa inte påverkar så mycket så är vi många i Sverige som flyger, och om vi är många som minskar flygandet eller slutar flyga så kommer det att påverka. Både genom att flygbolagen får färre kunder och genom att vi visar politikerna vad som är viktigt. På så sätt kan vi påverka på samhällsnivå.

Det går absolut att ta sig från Sverige till La Gomera utan att flyga. För mig personligen, som inte gillar att resa, känns det för jobbigt och för dyrt just nu. Men kanske gör jag det någon gång, vem vet. Om du är lite mer äventyrlig än jag och har tid, lust och möjlighet att lägga mer pengar så vill jag verkligen uppmuntra dig att göra den resan. Här har jag skrivit om att Resa till Kanarieöarna utan att flyga.

Jag vet inte hur jag ska göra med den här bloggen. Jag har inga planer på att uppdatera den regelbundet som det ser ut just nu. Jag är inte heller rätt person att svara på frågor om La Gomera. Bloggen får ligga kvar så länge. Stort tack för att du läser och har läst! Ha det så bra! <3

5 tankar kring ”Jag åker inte till La Gomera

 1. Men så ledsamt att höra, men jag förstår dig och tycker att du gör det så bra när du tänker på miljön och avstår från att flyga, önskar också att många med dig tar samma beslut som du har gjort nu.
  Men jag hoppas att du har möjlighet i framtiden att ta dig till ditt älskade Valle Grand Rey på La Gomera på något klimatsmartare sätt än flyg.
  Tack för din blogg det har varit så roligt att följa dig dom här åren och lycka till med allt du tar för dig, önskar dig också God Jul och allt gott på det Nya Året för det är du värd❤️

  1. Stort tack Sol-Britt för din fina kommentar! Ja, man vet aldrig vad som händer framöver – men just nu blir jag hemma. Hoppas att du också får sköna helger och ett gott nytt år!

 2. Tack för en jättetrevlig o informativ blogg! Vi har fått flera tips från den för våra februarivistelser nere i jättehärliga Valle Gran Rey!Förstår till fullo ditt flygresonemang….

 3. Hej!
  Jag gillar din blogg. Finns mycket intressant att läsa för oss som gillar La Gomera. Kan du ge tips på boende i Valle Gran Rey?
  Hoppas du låter bloggen vara kvar även om du inte uppdaterar med nya blogginlägg.
  Mvh
  Bengt

  1. Hej Bengt! Kul att du gillar bloggen – den får ligga kvar så länge. Jag är dock inte rätt person att svara på frågor om La Gomera. Jag skrev till det i inlägget nu. Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.