Hög tid att boka boende i Valle Gran Rey till nästa vinter

Om du vill tillbringa nästa vinter i Valle Gran Rey så bör du boka boende nu. Eller helst nyss faktiskt. Det har varit osedvanligt mycket människor här i vinter. Många hade svårt att hitta boende – jag vet flera som har bytt lägenhet tre, fyra gånger under vintervistelsen. Och med det i färskt minne tar man det säkra före det osäkra och bokar nästa vinters boende redan nu.

Flera jag har pratat med nämner det osäkra världsläget som anledning till att det är så mycket folk i år. Man undviker till exempel Turkiet och Nordafrika. Och det känns ju som att risken för terrordåd är betydligt lägre på La Gomera än i till exempel Stockholm.

Från november börjar folk åka hit, men då är det fortfarande ganska lugnt. December och januari är det som mest folk, med den riktiga toppen runt jul och nyår. I februari är många fortfarande kvar. Framåt slutet av mars borde det mattas av. Av dem som jag pratar med och som stannar i många veckor eller flera månader i Valle Gran Rey brukar de sista åka hem någon gång då. De som åker ner på vandringssemester någon vecka eller så fortsätter nog att strömma till även i april, och kanske till och med maj, men då gissar jag att det är lättare att hitta boende.

Ibland får jag en fråga på mejl i november eller så från en bloggläsare som skriver ungefär ”Jag tänkte åka till La Gomera en vecka i december/januari och undrar om du kan tipsa om något boende i Valle Gran Rey.” Och då tänker jag alltid: menar du den här vintern? Jag hoppas verkligen att de lyckas hitta något boende med så kort varsel, kanske någon avbokning. Men om du vill åka till Valle Gran Rey under vintern så rekommenderar jag att du i princip bokar boende ett år i förväg.

På den här sidan hittar du en del länkar till boende på La Gomera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.