Hej då för den här gången

Ibland hör jag sägas att Teide på Teneriffa är snyggast från La Gomera. Här en bild som jag tog från båten innan den åkte från San Sebastián på La Gomera.

Vad jag däremot inte fick på bild var de fina delfinerna som jag såg på från båten på väg över till Teneriffa. Många var de. De visade sig flera gånger och verkade nästan följa med båten en bit. Och fina! Sa jag att de var fina?

Den höga tillströmningen av människor den här vintern gäller inte bara Valle Gran Rey, utan det har varit mer folk än vanligt på Kanarieöarna generellt. Det gjorde att det var svårt att få tag i ett boende i Los Cristianos på vägen hem. Jag hamnade på Apartamentos Costamar, som jag hittade på booking.com. Det är det högsta huset som syns på den här bilden som jag tog från båten när den var på väg in i hamnen. Det var en lägenhet jag bodde i. På tionde våningen. Helt okej för att ha någonstans att sova en natt, men inte ett ställe där jag skulle vilja tillbringa min semester. Å andra sidan skulle jag ju aldrig frivilligt tillbringa en semester i Los Cristianos :-)

Men utsikten var fin där uppifrån – både över havet och över Los Cristianos.

Och i solnedgången såg jag Gomerabåten gå iväg – utan mig!

Hej då, La Gomera! Jag kommer tillbaka nästa år.

Fram till dess blir det lite mindre aktivitet här på Gomerabloggen men absolut inte helt dött. Så titta gärna in då och då för Valle Gran Rey-prat och en och annan Gomeranyhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.