Har du åkt tåg och båt till Kanarieöarna?

Du som läser min vanliga blogg också, och inte bara den här Gomerabloggen, vet att jag lider av svår flygskam över att jag flyger för att ta mig till La Gomera. Jag har bland annat skrivit om det i inlägget Min egoistiska livsstil förstör planeten. Innan jag åkte hit till La Gomera det här året så trodde jag att det kanske var min sista resa hit. Men så kom jag hit och kom fram till att Jag kan inte göra slut med Valle Gran Rey. Det är här jag ska vara på vintern.

Då återstår två alternativ: att leva med flygskammen (eller ändra på mitt mindset och göra mig av med flygskammen) eller att ta mig hit utan att flyga. Jag lovar verkligen inte att jag orkar göra jobbet och lägga tiden, energin och pengarna att ta mig hit utan flyg. Det jag däremot lovar är att göra jobbet med att ta reda på i hyfsad detalj hur det skulle gå till att göra det, vad det skulle kosta och hur mycket koldioxid det skulle spara. Det hoppas jag kunna dela med mig av här.

Något som vore alldeles fantastiskt är om någon annan har gjort den resan, alltså tagit sig till Kanarieöarna utan att flyga, och ville berätta om det här på Gomerabloggen. Har du åkt till Kanarieöarna utan att flyga? Eller känner du någon som har gjort det? Skulle du vilja berätta här hur du gjorde, hur det var, hur lång tid det tog, hur mycket det kostade och så vidare? Om du är en skrivande person får du gärna skriva ett gästblogginlägg. Om du hellre pratar så intervjuar jag gärna dig på telefon eller Skype och skriver ett inlägg om din resa. Mejla mig på jenny@iklartext.se om du vill berätta om din resa!

Tillägg: ett par månader efter att jag skrev det här så lade jag upp inlägget om att Resa till Kanarieöarna utan att flyga.

2 tankar kring ”Har du åkt tåg och båt till Kanarieöarna?

  1. Jag har samma problem och skulle gärna läsa de svar du fått, men ser inga här.
    Jag läste i tidningen i veckan att det i Sverige nu finns elektriska flygplan som åtminstone klarar sträckan Stockholm – Malmö. Då vore det i teorin möjligt att flyga denna sträcka med byten/ laddningspauser det antal gånger som krävs för att komma hela vägen fram. Jag sätter mitt hopp till detta! Trots att jag inte upptäckte Kanarieöarna förrän 2013 är jag så överförälskad att jag liksom du nästan känner att all tid jag inte befinner mig där är förslösad! Mascadalen på Teneriffa, Teides pinjeskogar, Betancuria i Fuerteventura!
    Där råder en känsla av övervärldslighet som är starkt beroendeframkallande!!!

    1. Hej! Ja, visst är Kanarieöarna fantastiska! Nu har jag precis lagt upp ett inlägg där jag skriver om att ta sig dit utan att flyga: https://gomera.nu/resa-till-kanarieoarna-utan-att-flyga/ Min personliga uppfattning är att vi inte kan räkna med att det kommer att lösa sig tekniskt inom den närmaste tiden. På lång sikt, absolut! Men vi behöver ju minska våra utsläpp redan nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.