Gästbloggare: Kina & L-G Edin

Jag har fått en fin reseberättelse med tillhörande bilder från Kina och L-G Edin, som var på La Gomera nyligen. Jag har även fått tillåtelse att lägga ut berättelsen här på bloggen, så här kommer den – oj, vad jag längtar till La Gomera när jag läser det här. 

Dan före valborgsmässoafton klev vi i land på La Gomera och bara bussresan över ön till Valle Gran Rey bjöd på många fina vyer och kill i magen. Vi bodde fyra nätter på Hotel Jardín Concha i La Calera och det var faktiskt riktigt mysigt. Efter det flyttade vi till Los Tarajales nere i La Playa och det var en höjdare! På andra våningen hyrde vi en liten lägenhet med ”sea-view” och vi vaknade och somnade till havets bränningar som slog mot stranden. Dessutom fanns det en pool i området som var skön att svalka av sig i efter vandringarna. Det var nära till restauranger och affärer och vi gillade det coola folklivet nere i La Playa och även nära till stranden Playa del Inglés där det också var så avspänt och trevligt.

Så till vandringarna; vi hade köpt en bra karta med tillhörande bok och det är a och o. Första dagen gick vi upp från La Calera på leden La Mérica och det var rejält svettigt! När vi kom upp på bergskammen tappade vi nästan andan av den fantastiska utsikten. Vi fortsatte till Arure där vi käkade lunch och sen tog vi bussen hem.

IMG_6610

Dag två tog vi morgonbussen till Arure och promenerade till Las Hayas, vidare över några terrassodlingar upp till Cercado där vi åt lunch och pustade ut i skuggan. När vi hämtat kraft gick vi ner i dalen Barranco de la Matanza, tillbaka till Valle Gran Rey och det var rätt tufft. Långa passager brant nedåt (och brant på sidan!) och man måste vara fokuserad. Här skulle det inte vara så kul att ramla…. När vi kom ner, sen eftermiddag i den lilla byn Lomo del Balo var vi sååå trötta och bara längtade efter att få slänga oss i havet.

IMG_6628

En dag gick vi till det lilla vattenfallet vid Barranco de Arure (som du har skrivit om) och det var också fint. Vi hyrde bil en dag och åkte runt ön och runt i Garajonay där vi gjorde några vandringar, bl.a upp till Alto de Garajonay. Vi tyckte dock att den södra delen av ön var trevligare även om Vallehermoso var riktigt mysigt. Sista vandringen blev upp till det heliga berget Fortaleza (från Chipude) och det var såå vackert! Sen åt vi en kanonlunch på Sonias i Chipude.

Ja, vi gillade verkligen La Gomera. Mina förväntningar var högt ställda och infriades med råge. Så trevliga människor överallt, så coolt och fritt från kommersialism. Vi var på pianobaren några kvällar nere i La Playa och lyssnade på bra musik och gladdes åt alla fria, glada och vänliga människor som dansade och sjöng med.

Vi kommer att återvända till La Gomera.

/ Kina och L-G Edin från Luleå

FullSizeRender

1 tanke kring ”Gästbloggare: Kina & L-G Edin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.