En dag i Santa Cruz de Tenerife

Jag har tillbringat dagen med att upptäcka Santa Cruz de Tenerife. Alldeles i närheten av lägenhetshotellet där jag bor, Apartamentos Bruja, ligger en park, Parque La Granja. Den är fin och inte alls stor, men det vimlar av joggare i den. Undrar hur många varv man måste springa i parken för att få ihop till en joggingrunda. Dessutom verkar joggarna komplettera med annan träning efter joggningen. I var och vartannat träd hänger exertubes, ni vet sådana där gummiband med handtag i, som joggarna styrketränar med när de har joggat klart. Eller så gör de några benböj eller så. Kul med en tränande stad!20131218_103550 - Kopia

 

Mitt mål med förmiddagen var att gå till marknaden Mercado de Nuestra Señora de Africa. Jag gillar verkligen att handla mat när jag är utomlands, och en matmarknad är det allra roligaste sättet att handla på.

20131218_110935Jag handlade frukt, grönsaker, nötter och en bit ost.

Det finns spårvagn här i Santa Cruz. Tydligen är den rätt ny, och stadsborna verkar stolta över den. Hotellreceptionisten som igår tipsade om vad jag kunde göra i stan utgick alltid från vilken station jag skulle åka till med spårvagnen.

20131218_122751

Själv har jag inte åkt spårvagn än utan bara gått och gått och gått. Men jag planerar att göra det i morgon för att komma till La Laguna.

Det finns en hel del snygga hus i staden, och en del som bara är trista. Här är ett av de snygga:

20131218_125147

Till skillnad från en del andra orter på Teneriffa är Santa Cruz en vanlig stad och inte en turistort. Här finns till exempel telefonabonnemangsförsäljare på stan, precis som hemma i Stockholm. Till skillnad från hemma gick de dock inte gick på mig – jag ser uppenbarligen alldeles för turistig ut.

Det finns också en väldans massa affärer och jag antar att man skulle kunna ha en shoppingsemester här. Och se där: en H & M, minsann!

20131218_135514

Den kanske häftigaste byggnaden i stan är Auditorio de Tenerife Adán Martín. Den ser ut lite som operahuset i Sydney (som jag bara har sett på bild, så vad vet jag). Tyvärr fick jag inte till någon vettig bild. På långt håll var det bilar och arbeten i vägen och på nära håll blev det bara detaljer. Så ni får tro mig på mitt ord när jag säger att det är en kool byggnad. Här kan man gå på operaföreställningar ibland.

20131218_151131

Santa Cruz ligger precis vid havet, men jag är förvånad över hur dåligt staden utnyttjar det. Det går en bilväg längs med havet men det går liksom inte att ta sig bortom den och ner till havet till fots. Det naturliga i min värld vore en lång strandpromenad. Det enda stället där jag lyckades ta mig nära havet var vid operahuset. 20131218_153921

Och då kom den här snygga båten förbi:

20131218_153802

Jo, just det, jag var ju faktiskt nere vid vattnet och tittade på Gran Canaria-båtarna också, men det blev inga bilder på dem. De är i alla fall betydligt större än La Gomera-båtarna. Både Fred Olsen och Naviera Armas kör till Gran Canaria, precis som till La Gomera, och nu när jag tittar ser jag att det bara tar 80 minuter med Fred Olsen. Två och en halv timme med Naviera Armas. Jag trodde att det var längre.

Till slut gick jag tillbaka till hotellet. Jag tog en titt på solterrassen som ligger på hotelltaket, och det var inte så dumt där – utsikt åt tre håll över nästan hela stan. När jag tröttnar på La Laguna i morgon ska jag nog åka till hotellet och hänga på taket en stund. Så här ser utsikten ut i en av riktningarna, öster för att vara mer specifik.

20131218_172155

PS Jo, jag vet att jag påstår att det här är en blogg om La Gomera och så pratar jag en massa om Teneriffa, vad är det här för falsk marknadsföring???!!11 Men håll ut! På fredag åker jag vidare till La Gomera. Då blir det ordning på torpet.

 

 

 

1 tanke kring ”En dag i Santa Cruz de Tenerife

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.