De bästa restaurangerna i Valle Gran Rey

Det finns många restauranger i Valle Gran Rey och jag, som mest fixar min egen mat, har verkligen inte provat dem alla. Men av dem jag har provat så är de här mina favoriter:

1. El Baifo

På El Baifo är det trångt, och man måste definitivt boka bord i förväg. Trevlig personal. Otroligt god mat med asiatiskt stuk.

20131226_141048 El baifo

2. La Salsa

Supertrevlig serveringspersonal, mysig miljö inredd i varma färger, flera vegorätter på menyn och mycket god fisk. Ligger nästan nere vid hamnen i Vueltas, ett kvarter från det lilla torget vid kyrkan – inte åt Vueltasstranden till utan upp mot butikerna i Vueltas.

3. Abraxas

Ligger i La Puntilla, nästan runt hörnet från strandpromenaden alldeles vid statyn. Asiatiskt stuk på maten. Ett tiotal spännande vegorätter och minst lika många fisk- och kötträtter. Ofta exotiska grytor med frukt i. Gott!

4. Habibi

Habibi är en mysig arabisk restaurang som ligger … ja, det blir väl på gränsen mellan Vueltas och Borbalán. De har flera goda vegetariska rätter och serverar gärna hummus till det mesta. Fint lammspett för den som äter kött. Den trevliga och språkkunniga kyparen frågar alltid om man föredrar att prata spanska, engelska, tyska eller franska och sedan håller han sig till det man har valt.

5. El Puerto

Som namnet antyder ligger El Puerto nära hamnen i Vueltas. Gå så långt du kan komma utan att gå in i själva hamnområdet så ligger El Puerto i en hörna vid ett litet torg precis bredvid den lilla kyrkan. Det här stället uppfattar jag som en typisk Gomerarestaurang. Det är ett enkelt ställe, kanske passar det särskilt bra för att äta lunch. Jag äter nästan alltid någon typ av fisk och papas arrugadas con mojo. De brukar också ha en god gazpacho.

6. Tuyo

Tuyo ligger nere vid hamnen i Vueltas, i samma byggnadskomplex som El Puerto. Alldeles bredvid det lilla torget vid kyrkan. Crossover-kök, där allt på menyn ser gott ut. Jag har bara ätit där en gång. Då åt jag en tonfisk som var den godaste måltiden jag åt under den här vinterns Gomeravistelse. Jag ska äta där fler gånger, helt enkelt.

Jag inser att den här listan är färgad av att jag har bott i Vueltas de två senaste vintrarna – bara en enda restaurang i La Playa. Men den viktigaste poängen med min lista är nog ändå att det finns många riktigt riktigt bra restauranger i Valle Gran Rey.

Uppdatering november 2018: Förra vintern hade Habibi lagts ner, och på Tuyo var jag inte alls nöjd med servicen. Jag får nog skriva ett nytt sådant här inlägg i vinter :-) 

4 tankar kring ”De bästa restaurangerna i Valle Gran Rey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.