Dags att lämna landet

Det börjar verkligen bli dags att lämna landet. Den här årstiden i Sverige är inte min grej. Antingen är det fint men kallt. Eller så är det blött och grått och fult. Och oavsett vilket så blir det mörkt klockan två på eftermiddagen. Nä, fy. Som vanligt drömmer jag om en tillvaro när jag åker redan i november och kommer hem kanske mot slutet av mars. Som vanligt får jag inte till det. Och som vanligt är jag oerhört tacksam för de veckor som jag faktiskt får till. Sju och en halv vecka kommer jag att vara borta den här vintern.

På söndag åker jag. Det blir tio dagar på Gran Canaria över jul i form av semester tillsammans med maken. Och sedan fortsätter jag ensam till La Gomera och tillbringar vardagen där fram till början av februari.

Det kommer att bli tätare blogginlägg här igen under den närmaste tiden, inklusive några rapporter från Gran Canaria – antingen på plats eller efteråt. Jag är nyfiken på att upptäcka Gran Canaria, och jag planerar att undvika de värsta turistställena så gott det går. Jag misstänker att det är precis som på Teneriffa: det går att ligga i en solstol hela dagarna och tillbringa kvällarna med att ducka för restaurangernas inkastare. Eller också kan man upptäcka naturen och hitta egna smultronställen. Gissa vad jag tänker ägna mig åt?

2 tankar kring ”Dags att lämna landet

  1. Jag och mitt ex åkte en gång från Fuerteventura till Gomera med båt och buss och vi övernattade i norra delen av Gran Canaria i en stad som jag tyvärr nu inte kommer ihåg namnet på. Dagen därpå rekommenderades vi att besöka grannstaden Galdar, en stad som även jag kan rekommendera att besöka, i alla fall om man gillar historia och gammal arkitektur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.