Besviken på Tuyo

Jag har flera gånger haussat Tuyo i Vueltas som en av Valle Gran Reys bästa restauranger. Men i går var jag där och blev inte alls imponerad, även om maten var lika god som vanligt.

När vi kom dit fick vi veta att det var många bokningar och att vi inte kunde få bord för tillfället, men att vi gärna fick komma tillbaka om en halvtimme om vi ville. Det fanns gott om lediga bord i restaurangen och vi var bara två personer. Men okej, vi hade ingen brådska, så vi gick en sväng och kom tillbaka efter en halvtimme. Det var fortfarande gott om lediga bord i restaurangen. Vi fick vänta tillfälligt vid ett av dem tills vårt tilltänkta bord blev ledigt. Och under hela tiden som vi åt var det aldrig fullt i restaurangen.

Vi beställde varsin vegetarisk rätt. När rätten väl kom in sa Caroline, som jag åt middag med:  ”men är inte det här kyckling?” Vi frågade servitrisen, och jo, det var kyckling. Hon hade blandat ihop den rätten med vår vegorätt eftersom den hette något liknande. Alltså, det finns ju så himla många bra typer av vegokött numera, och jag har inte ätit kött på flera år; jag kan inte känna skillnad. Om inte Caroline hade protesterat hade jag kunnat bara mumsa i mig maten. Fy, tänk om jag hade ätit kyckling! Vid tillfället reagerade jag inte så starkt på det här misstaget från restaurangens sida;  jag måste ha varit på mitt mest harmoniska humör eller något. Men nu när jag tänker på det blir jag förbannad.

När vi bad om att få in mer vatten fick vi påminna servitrisen om det. Servicen var inte okej. Svårt att veta om det beror på den specifika servitrisen eller om restaurangen har blivit sämre. Någon mer som har varit där på sistone och tycker något?

Tuyo är fortfarande mysigt och har god mat, men just nu känner jag mig inte alls sugen på att gå dit igen.

4 tankar kring ”Besviken på Tuyo

 1. När vi var där i mitten på oktober så var det ny personal som skulle skolas in. Tyvärr fick en av de nya tjejerna en uppsträckning inför alla gästerna, vilket inte alls kändes trevligt. Personal har kommit och gått under hela tiden vi har varit här. Om det inte vänder snart så är jag rädd för att de tappar sitt goda rykte helt.

  Synd på en annars väldigt mysig restaurang.

  1. Verkligen trist! Maten är ju fortfarande så god, men det är inte värt det att gå dit om servicen inte fungerar.

 2. Senaste gången jag var där var också i oktober. Jag beställde en sallad och en varmrätt (men kommer inte ihåg vilken). Salladen var väldigt god men varmrätten tog en väldigt lång tid före den kom och då den väl gjorde det var den väldigt smaklös.

  Jag lade märke till att andra gäster också fick vänta väldigt länge, men jag tyckte dock inte att det var så många gäster där att det skulle ha skapat förstor press i köket. Men vem vet, de kanske hade andra problem i köket som påverkade men inte syntes utåt.

  El Tuyo har också varit uppe till försäljning en längre tid hos en av mäklarna på Gomera, så jag tänker att det finns en chans att ägarna inte längre har fullt intresse att driva restaurangen och det påverkar servicen.

  1. Det är tydligen inte bara jag som har reagerat på att det har blivit sämre i alla fall. Intressant att den är till salu – din teori låter ju sannolik. Tack för att du delar med dig av den här informationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.