Bara några veckor kvar nu

Jag är mitt i den där tiden på året när jag verkligen – verkligen – inte borde vara i Sverige men är det ändå. Och det börjar närma sig den där tiden på året när jag får vara på La Gomera i stället. Yay!

Jag hade nyligen en veckas rejäl vinterdepp, när jag höll på att bli galen av mörkret. Till råga på allt var det kallt och det låg till och med snö i Stockholm i några dagar, men nu har den försvunnit igen. Puh!

Så här ser mina vinterplaner ut: Den 17 december åker jag till Teneriffa. Där kommer jag att vara i Puerto de la Cruz några dagar. Det ska bli superkul!

Det var i Puerto de la Cruz jag började. Vintern 2011/2012 hade jag förstått att jag skulle tillbringa delar av vintern någon annanstans än i Sverige, och inte bara nöja mig med en eller två veckors semester på varmare breddgrader. Dessutom hade jag kommit på att Valle Gran Rey, där jag hade varit en vecka några år tidigare på en sångkurs, skulle kunna vara ett bra vintertillhåll.

Däremot hade jag inte koll på att det är bra att vara ute i god tid om man vill bo i Valle Gran Rey under högsäsongen. Så jag började leta i oktober eller så. Och hittade ingenstans att bo över jul och nyår. Jag hittade en lägenhet i Valle Gran Rey från några dagar in i januari, och kompletterade med att tillbringa de första tio dagarna av min vintervistelse i just Puerto de la Cruz.

Det var en mysig stad, som jag inte hann njuta så mycket av. Annars har jag ju i princip alltid semester över jul och nyår, men det året hade jag planerat ett par veckors ledighet i januari, så jag jobbade för fullt vid årsskiftet. Och hade dessutom massor av jobb just då av någon märklig anledning. Så av de där tio dagarna som jag var i Puerto de la Cruz minns jag egentligen bara att jag var helt ledig en dag. Den här gången tänkte jag mig några lediga dagar där för att ta det lugnt och upptäcka staden. Dessutom planerar jag att göra en avstickare till La Orotava, som ligger alldeles nära, och som jag har tänkt åka till varje gång som jag har tillbringat några dagar på Teneriffa, men jag har aldrig lyckats få till det. Är det den här gången det blir av?

Den 22 december fortsätter jag till Valle Gran Rey. Förhoppningsvis kan jag ta direktbåten och slippa bussresan över ön. Och om jag inte kommer på något särskilt annat jag vill göra så är planen att hänga i Valle Gran Rey till i början av februari. Gissa om jag ser fram emot det :-)

5 tankar kring ”Bara några veckor kvar nu

 1. Är sugen på att åka till La Gomera i mars främst för att få cykla. Kör man bara på landsväg eller kan man köra i terräng också. Jag kör helst Mountainbike.

  1. Hej! Kul att du vill cykla på La Gomera! Jag har ingen koll på terrängcykling så jag kan inte svara på det tyvärr.
   Glada hälsningar
   Jenny

 2. Hej.
  Vi har precis kommit hem från en underbar vecka i Valle Gran Rey med sol å varmt 25-27 grader hela veckan. Tre dagar hyrde vi bil för att upptäcka ön. vi är inga vandrare.
  På stranden utanför vårat hotell Jardin del conde var det underhållning nästan alla kvällar med eldjonglörer och en del annat. Vi fick åka buss över ön när vi kom, det var inte roligt, men hemfärden var desto bättre med direkt färja från Valle Gran Rey till Teneriffa.
  Solnedgångarna var magiska.
  Ha de gott i värmen där nere / Jan

  1. Tack för din fina kommentar – vad härligt att ni hade det så bra! Och, oj så varmt fortfarande! Jag har förstått att det är supertorrt på La Gomera nu, så jag hoppas på regn under vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.