Allt bra med en stad utan att behöva vara i en stad

Något som är bra med Valle Gran Rey är att där finns allt som jag gillar med att bo i en stad – samtidigt som jag slipper nackdelarna med att faktiskt bo i en stad.

Jag ska förklara vad jag menar. Jag är supernöjd med utbudet av restauranger – särskilt att det finns många som har mycket vegetariskt på menyn. Det finns många bra mataffärer, varav flera är inriktade på ekologisk, nyttig, vegetarisk och lite alternativ mat om man så vill. Sådant som jag äter :-) Men kanske inte sådant som man normalt hittar i en liten by.

Det finns ett fantastiskt kulturutbud, särskilt inom musik med konserter var och varannan kväll. Det finns även ett grymt utbud av roliga fritidsaktiviteter av den typen som jag gillar, som sång, dans, yoga och gym.

Samtidigt så är det ju inte en stad utan snarare en liten by, och det för också med sig stora fördelar: det finns fantastisk natur, folk odlar grönsaker mitt i byn, det är inte så trångt med folk – särskilt inte när den värsta högsäsongen runt jul och nyår har lagt sig – och det är lätt att lära känna folk om man vill. Och framför allt är det nära till allt, så att jag kan gå dit jag behöver.

I Sverige, där jag bor i en Stockholmsförort, är jag van vid att allt visserligen finns i stan, men det är just i stan och inte ute i förorten där jag är. Jag får alltid räkna med en timmes restid enkel resa när jag ska göra någon aktivitet eller utnyttja utbudet. Och på sistone har jag allt mer valt bort den restiden ur mitt liv och stannat hemma i stället. Jag borde bo i en motsvarighet till Valle Gran Rey även i Sverige också alltså. Var borde jag bo då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.